torsdag 6 september 2012

Persongranskning

Beatrice Milford Haven: advokat

Beatrice är en advokat, målsägarbiträde, som myran träffar i mitten av boken. Hon kallas Bea. Eftersom Bea är advokat så har hon ganska mycket pengar, och en fin lyxig bil. Enligt myran är hon fet, mycket fet. När Myran träffar henne är hon klädd i en buteijgrön sidenrock,som döljer en del av hennes kurvor, och ett par blanka högklackade skor på fötterna. Hon har rött hår uppsat i en enkel svinrygg i nacken. Hon arbetar i ett stort rum, större än myrans vardagsrum, med svagt gröna väggar. Från ett av fönstren kan man se stora gröna träd och en flik av blått vatten.
Bea gillar chocklad, hon har en chockladkartong i sitt rum, och hon älskar att bada. Innan Bea gifte sig hette hon Jansson i efternamn precis som Myran (Madeleine Jansson). Nu heter hon Mileford Haven i efternamn eftersom hon är gift med en engelsman som heter så. Bea hade tre barn, Adam, Johannes och Viktoria. Viktoria dog, blev påkörd av en bil när hon var sex år. Bea bodde i Gamla Sätra när hon växte upp.
Bea är snäll och glad och verkar njuta av livet.

3 kommentarer:

  1. Mycket bra beskrivning man kommer snabbt in i läsandet. Mycket bra! :)

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte din granskning var bra. Lätt att förstå och bra fakta. :) Man förstod hur hon såg ut och hur hon va. Så jag tyckte det var en bra granskning.

    SvaraRadera
  3. Linnéa, du skriver både lättbegripligt och med bra språklig variation. Du har ett gott ordförråd som du utnyttjar när du skriver. Choklad stavas bara med ett "k"; annars inga stavfel. Bra jobbat med persongranskningen!
    /Anna

    SvaraRadera